Friday, May 6, 2011

Matlamat kita...

As Salam 1 Malaysia.

Ai rasa kebanyakkan orang yg dah start bekerja....hanya harap pada gaji bulanan semata-mata. Anda tentu tidak terlintas untuk memasang matlamat hidup.....arah tuju kita....berapa tahun nak makan gaji....and yg setengah tu gaji lg besar lg tak cukup duit. Simpanan pun kita kena ambil loan ASB....and tiap2 bulan tetap kena bayarkan.

Apa kata kita tetapkan matlamat kita...spt:

  • Paling lewat umur 30-35thn harus memiliki sebuah rumah sendiri
  • Simpanan pulak mesti mencecah puluhan ribu...
  • Gaji kena dapat sekurang-kurangnya 5 figure
  • Insuran perlindungan & pendidikan utk diri sendiri dan anak2
Tujuan matlamat ni jugak ialah untuk merubah kehidupan kita dan keluarga. Bukan takat angan2 kosong.

My matlamat this year ada 5 benda :-
  • Clear all my debts especially credit cards..etc
  • Income mencecah 5 angka at least by end of tis year...(lebih cepat lebih bagus)
  • Dapat buat simpanan untuk diri sendiri & anak-anak
  • Nak bawa anak2 melancong...tak kiralah di dalam or luar negara
  • .....yg terakhir...nak menunaikan umrah dan haji.....di Mekah..amin
So dimanakah anda berada sekarang? Masih tercari2 impian? Matlamat kabur?

Dengan menambahkan sedikit usaha lebih daripada kebiasaan, kita akan mencapai hasil yang sedikit lebih dari kebiasaan.

So kalau u all nak ai share mcmana ai buat tis business.. kita blh sit down n chat..tanyalah byk2 pun.. no obligation

contact me: 019-5086688 / eija.ibrahim96@gmail.com
You might also like:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...